Саме з Великодня починається справжня весна, буйноквіт природи. На це свято всі бабусі і мами печуть паски і роблять крашанки. Починають пекти паски у чистий четвер. У хаті повинно, бути прибрано вимито, рушники випрані, накрохмалені, стіни побілені.
Добра, гарна паска – гордість господині.
Є прикмета: славна паска – на добрий рік. Ото вже чаклує мама над тістом! Як добре вимісить, то пильнує, щоб не “втекло” з діжі. А поки паска підходить, під випічку готують круглі бляхи, змащують олією і виставляють на стільці, щоб були під рукою.
У
Коли тісто добре підійде, його викладають у форми. Кладуть не повну форму, а лише на третину, бо воно підростатиме. По-різному пріпфащаіоть паски, кожна господиня – по-своєму.
Мама завжди посипає їх тертим сиром з родзинками, кольоровим пшоном або змазує збитим з цукром білком. У неділю, коли вся сім’я сідає до столу, мама розрізає велику свячену паску нам на здоров’я та радість.