Твір информационнного характеру: Як печуть паски

За всіх часів народ дуже любив свята. Але з якоюсь особливою надією, трепетом і любов’ю люди чекали Паску-Саме в ці дні починається теперішня весна, з її буйними фарбами й пахощами. До цього свята у всіх будинках бабусі й мами печуть паски, роблять сирні паски й красять яйця. З дитинства я завжди чекаю з нетерпінням Різдво й Великдень, як самі ные, великі свята. Мені подобається спостерігати, як народжується свято, печуть паски.

Ароматні, рум’яні, незвичайно й заворожливою своєю красою. Починають їхня піч у чистий четвер. У будинку повинен

бути ідеальний порядок.

Як тільки мама викладає на стіл борошно, ізюм, масло, яйця, ванілін, у будинок приходить празднич-ное настрій. Гарна, смачна паска – гордість кожної господарки. Існує прикмета: якщо паски вийдуть на славу, те й рік буде вдалим. Мама вже чаклує над тестом

Спочатку добре вимішує, а потім стежить, щоб тісто не втекло. Поки паски підходять, готовлять спеціальні форми, змазують їхнім маслом і виставляють на столі, щоб вони були під рукою. Коли тісто гарне підійде, його викладають у форми. Але заповнюють форми тестом лише на третину, щоб воно підходило. Прикрашає паски кожна господарка по-своєму.

Моя

мама змазує збитим із цукром білком і посипає кольоровим цукровим горошком. Паски роблять більші, середні й зовсім маленькі – для дітей. Пробувати або є паски можна тільки в неділю, після того як їх освятять у церкві.

У неділю, коли вся наша сім’я збирається за столом, мама розріже найбільшу освячену паску, і на душі стає дуже радісно й світло. Я думаю, що всі хлопці люблять це свято й із задоволенням їдять ароматні паски


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)

Твір информационнного характеру: Як печуть паски