Як печуть паски. Добуток-опис

За всіх часів народ дуже любив свята. Але з якоюсь особливою надією, трепетом і любов’ю люди чекали Великдень. Саме в ці дні починається теперішня весна, з її буйними фарбами й пахощами.

До цього свята у всіх будинках бабусі й мами печуть паски, роблять сирні паски й красять яйця. З дитинства я завжди чекаю з нетерпінням Різдво й Великдень, як найголовніші, великі свята

Мені подобається спостерігати, як народжується свято, як печуть паски. Ароматні, рум’яні, незвичайно смачні й ті, які зачаровують своєю красою

Починають їхня піч

у чистий четвер. У будинку повинен бути ідеальний порядок. Як тільки мама викладає на стіл тісто, ізюм, масло, яйця, ванілін, у будинок приходить святковий настрій.

Гарна, смачна паска – гордість кожної господарки. Існує прикмета: якщо паски вийдуть на славу, те й рік буде вдалим. Мама вже чаклує над тестом. Спочатку добре вимішує, а потім стежить, щоб тісто “не втекло”. Поки паски підходять, готовлять спеціальні форми, змазують їхнім маслом і виставляють на стіл, щоб вони були під рукою

Коли тісто підійде, його викладають у форми. Але заповнюють форми тестом лише на третину, щоб воно підходило. Прикрашає

паски кожна господарка по-своєму. Моя мама змазує збитим білком із цукром і посипає кольоровим цукровим горошком

Паски роблять більші, середні й зовсім маленькі – для дітей. Пробувати або є паска можна тільки в неділю, після того, як їх освятять у церкві. У неділю, коли вся наша сім’я збирається за столом, мама розріже найбільшу освячену паску, і на душі стає дуже радісно і ясно. Я думаю, що всі люди люблять це свято й із задоволенням їдять ароматні паски


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)

Як печуть паски. Добуток-опис