Моя мама дуже гарна господиня. Вона виконує майже всі хатні справи, а я з татом намагаюсь їй у всьому допомагати. Щодня мама готує багато смачних страв.
Найбільше мені подобається її запашний червоний борщ з сметаною. Це справжня українська страва, рецепт якої дійшов до нас ще від прабабусі. Я часто допомагаю мамі на кухні, тому запевняю вас, що рецепт не дуже важкий, але вимагає великої відповідальності під час приготування, тому що маленька неточність може зіпсувати весь смак.
У нас велика світла кухня, на ній багато приладдя, що допомагає
Після цього вона чистить цибулю та моркву. Моркву ріже маленькими соломинками, а цибулю кільцями. З
Після цього вона чистить буряк, ріже його на невеликі соломинки і кладе на розігріту сковорідку. До нього мама додає декілька ложок томатної пасти чи соусу. Готовий буряк вона кладе в каструлю і починає працювати з капустою. Невеликий качан мама очищає від зайвих верхніх листочків і починає його шинкувати на спеціальній терці, а потім обережно кладе до каструлі, з якої вже лине неймовірно апетитний аромат. Після цього всього залишається помити та нарізати свіжої зелені, її мама додає до страви, коли вона вже зготується, щоб залишилося більше корисних вітамінів.
Готовий борщ повинен трохи постояти, аби охолонути.
Коли все готове і на столі вже стоять тарілки, то мама кличе всіх на вечерю. Ми всі дружною родиною збираємося за столом, ріжемо свіжий хліб і мама великим черпаком насипає борщ кожному у глибоку мисочку. Серед стола стоїть блюдечко зі сметаною, з якого кожен бере собі декілька ложечок по смаку. І, побажавши приємного апетиту, всі починають ласувати смачну страву і дякувати матусі за пророблену нею роботу.