Як варити варення з яблук (твір-опис процесу праці за власними спостереженнями)

Я дуже люблю літо. Цієї чудової та прекрасної пори у нашому садку достигають яблука, груші, сливи, вишні, малина.

Мені подобається спостерігати, як матуся варить варення з яблук. Вона відбирає запашні, смачні яблука сортів Аніс або Ренет Симиренка.

Спочатку яблука ми обчищаємо від шкірки, видаляємо насіннєві коробочки і ріжемо скибочками завтовшки два сантиметри. Щоб нарізані скибочки плодів не темніли, їх негайно бланшують у киплячій воді три-п’ять хвилин. Після бланшування плоди охолоджують, а воду використовують для приготування

сиру.

Бланшовані скибочки плодів заливають гарячим цукровим сиропом і витримують у ньому три-чотири години. Після вистоювання плоди в сиропі варять па слабкому вогні двадцять-тридцять хвилин до готовності.

На один кілограм підготовлених яблук потрібно відповідно один кілограм цукру і чотириста грамів води. Для поліпшення аромату можна наприкінці варіння додати трохи ванілі.

Зимовими холодними вечорами ми п’ємо чай з ароматним варенням із яблук.

На свята, іноді й у вихідні мама пригощає нас смачними пиріжками з яблучним варенням.


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)

Як варити варення з яблук (твір-опис процесу праці за власними спостереженнями)