“Різноманітність української кухні”

Харчування – важлива частина життя будь-якої людини. Примітно, що практично кожна з країн має свої традиційні страви, які є найбільш улюбленими для жителів цих країн. Досить цікаво вивчати страви різних країн, особливо приємно їх пробувати і порівнювати їх смак з іншими стравами з інших країн. Український народ нічим не відрізняється від інших і теж має деякі страви, які найбільше цінуються нашими людьми.

При цьому можна сміливо зауважити, що українська кухня дуже різноманітна і здатна справити найприємніше враження не тільки на українців,

а й на іноземців.

Трапезу прийнято починати з перших страв, до яких відносяться супи. Напевно, найвідомішим і шанованим українським першим блюдом є борщ. При цьому ніхто ніколи не відносить борщ до категорії супів, він представляється абсолютно окремим видом першої страви.

Борщ вариться на основі буряка, також у нього додають картоплю, капусту, цибулю і моркву. Існує багато варіацій борщів, з найрізноманітнішими інгредієнтами, для української кухні відомі випадки, коли в борщ додавалися навіть сливи. З перших блюд українці також люблять зелений борщ, юшку, суп-жаркое, холодник і капусняк.

Велика кількість

других страв також традиційно вважаються українськими, хоча, звичайно, їдять їх і в сусідніх країнах. Найбільш популярним і відомим з других страв є вареники. Вареники – це відварні вироби з тіста, які можуть мати різну начинку, зокрема, овочі, гриби, ягоди, фрукти, сир і, звичайно ж, м’ясо. Існує і велика кількість інших других страв для української кухні, до них можна віднести голубці, зрази, холодець, галушки, шкварки, кутю та багато інших.

У всі часи українці високо цінували борошняні страви за їх ситність. Існує відразу три види традиційних борошняних страв української кухні, ними є вергуни, ватрушки та пампушки. Вергуни вважаються кондитерськими виробами з тіста без дріжджів з додаванням яєць, масла, борошна і цукру. Ватрушки – відкриті булочки з тіста з наповнювачем у вигляді сиру, варення, повидла або навіть картоплі.

Пампушки – невеликі здобні булочки, які не мають наповнювача і вживаються з часниковим покриттям замість хліба.

З усього вищеописаного стає зрозуміло, що українська кухня дійсно дуже різноманітна. Виходячи з тих продуктів, які були доступні українцям, наші співвітчизники змогли винайти прекрасні страви, які досі користуються в Україні величезною популярністю не тільки з боку українців, але і з боку високоповажних гостей нашої країни.


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 2.50 out of 5)

“Різноманітність української кухні”